logo
RNTV Live

Mulţi prahoveni nu renunţă la băutură nici când sunt la volan

control rutier 1
Mihai Constantinescu

Mulţi prahoveni nu renunţă la băutură nici când sunt la volan

Mulţi prahoveni nu renunţă la băutură nici măcar atunci când sunt la volan.Dovadă st şi bilanţul IJP Prahova din ultimele zile. Week-end-ul prelungit de 1 Mai s-a cobcretizat într-o serie de noi dosare penale.

  • În ziua de 1 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul B.D.N.E. au oprit pentru control un auto care se deplasa pe DN1, pe raza localității Bărcănești. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

  • În aceiași zi, în jurul orelor 17:50, a fost depistat de polițiști pe raza comunei Vărbilău, în timp ce conducea un auto pe drumurile publice, un bărbat de 47 de ani din comuna Aluniș, care consumase băuturi alcoolice, la testarea cu etilotestul rezultând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

  • Tot vineri, 1 mai, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 11 Drajna au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe raza localității Homorâciu. La fața locului, polițiștii au depistat vehiculele implicate, respectiv un autoturism și un buldoescavator, și cei doi conducători auto. Din verificările efectuate a reieșit faptul că, evenimentul rutier s-ar fi produs pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum, totodată conducătorul autoturismului având rezultat pozitiv la testarea cu etilotestul, 0,86 mg/l în aerul pur De asemenea, s-a constatat faptul că buldoescavatorul nu avea montate plăcuțe de înmatriculare. Din eveniment au rezultat doar pagube materiale. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, respectiv punerea în circulație sau conducerea  unui auto neînmatriculat.

 

  • Și în ziua de 2 mai a.c., în jurul orelor 16:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Florești au depistat în trafic un conducător auto, identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 42 de ani din localitatea Mărginenii de Jos, care a avut rezultat pozitiv la testarea cu aparatul etilotest, respectiv 0,46 mg/l în aerul expirat. Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

  • O situație similară a fost depistată și în orașul Breaza, unde polițiștii au identificat în trafic un conducător auto în vârstă de 46 de ani, care la momentul controlului avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/petrotel-lukoil-doneaza-100-000-de-dolari-pentru-a-ajuta-cadrele-medicale-din-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor