logo
RNTV Live

INCREDIBIL! Site-ul Poliției Locale, spart de un puștan cu 4 clase

WhatsApp Image 2022-11-16 at 18.30.59
Daniel

Site-ul Poliției Locale Ploiești a devenit ținta unui adolescent care în aceeași zi a reușit să pună stăpânire și pe alte site-uri.

Nu s-a oprit aici! A postat mesaje obsecene, iar mai apoi a postat inclusiv manele pe site-ul instituției.

Pe mai multe grupuri de facebook de profil cel care se recomanda in mediul online Meowless s-a lăudat că a reușit să spargă singur site-ul Poliției Locale Ploiești. Si chiar de două ori, susțin anchetatorii. El ar fi rugat alti doi prieteni să-l susțină în demersul său. Doar ca unul dintre ei l-a reclamat la Poliție.

A trimis catre IJP Prahova un mail în care anunța intenția băiatului, dar și faptul că el este autorul atacului informatic din 29 februarie 2020. În acea zi, pe site-ul Poliției Locale Ploiești au fost postate mai multe mesaje care patau imaginea ANAF-ului. In luna mai 2021 o alta actiune a fost facuta impotriva site-ul Consililui Județean Cluj. Aici adolescentul a actionat mult mai indraznet si a mers pana la a cere o răscumpărare de 100 de dolari pentru ca baza de date să nu fie publicată pe internet, de unde sa poata fi accesata de catre oricine.

Adolescentul este de loc din Sibiu insa in prezent se afla in Franta! El a fost dat de gol de unul dintre partenerii sai cu care a planuit sa atace si alte site uri ale unor institutii publice. Baiatul cu doar patru clase a fost intr un final depistat de catre politistii BCCO Ploiesti. A fost apoi trimis în judecată de procurorii DIICOT, acuzat de alterarea integrității datelor informatice. Dosarul de afla inca din luna septembrie pe rolul Tribunalului PH, instanta care a si stabilit inceperea judecatii.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor