Sursă foto: Antena 3 CNN

Marcel Ilie Serbuc, criminalul din Suceava dat în urmărire internațională pentru omor, a fost arestat în Olanda, anunță Poliția Română.

Acesta a comis o crimă oribilă: a ucis fetița de doar 12 ani a concubinei sale și i-a ascuns cadavrul în lada unei canapele dintr-un apartament închiriat în cartierul Berceni din București.

Potrivit surselor, autorul teribilei fapte a fost prins în orașul Tiel, în timp ce stătea pe o bancă, și nu a opus rezistență.

„În urma cooperării polițienești dintre Poliția Română și autoritățile din Regatul Țărilor de Jos, în cadrul unei operațiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat de 37 de ani, urmărit la nivel internațional, pentru omor.

Acesta a fost depistat cu sprijinul atașatului de afaceri interne al Regatului Țărilor de Jos la București, în țara respectivă, urmând a se desfășura în continuare procedura de predare către România.

E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri”, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare” precizează comunicatul de presă.

Citește și: Copil ucis brutal și ascuns într-un sac în lada unei canapele | republikaNEWS

După ce a ascuns trupul neînsuflețit al copilei în apartamentul din Sectorul 4 al Capitalei, Marcel Ilie Serbuc i-ar fi spus propriei mame că a făcut „un lucru foarte grav”, a omorât-o pe fata concubinei sale.

Deși criminalul le-a povestit anchetatorilor că a împins-o pe fetiţă, în urma unui conflict, iar aceasta s-a lovit marginea căzii şi a început să sângereze şi să tremure, s-a dovedit în urma autopsiei că moartea fetei „a fost violentă, s-a produs prin asfixie mecanică prin strangulare cu un cordon cu triplă circulară şi nod fix”.

Ulterior, atât el, cât şi iubita sa, respectiv mama fetiţei, au plecat la muncă în Spania, relatează Antena 3 CNN. Femeia s-a întors în România cu un autocar și a fost preluată de poliție de la Nădlac, dusă la București, audiată timp de 11 ore și… lăsată în libertate.

Fosta soţie a bărbatului a afirmat, potrivit G4Media, că acesta avea accese de gelozie, era violent, a ameninţat că o omoară, după care o va băga într-un sac şi o va arunca într-un canal. Femeia a susţinut că fostul soţ obişnuia să fie agresiv şi cu fiul său minor, pe care-l lovea cu furtunul în zona capului, fapt ce a determinat mai multe probleme în dezvoltarea acestuia.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *