logo
RNTV Live

O comună din Romania are propria monedă virtuală

ciugud
Mihai Constantinescu

O comună din Romania are propria monedă virtuală. Se numește Ciuguban și va fi folosită pentru a recompensa copiii care selecteză selectiv ambalajele de aluminiu, sticlă și plastic, în comuna Ciugud.

“Moneda va fi folosită, în primă fază, pentru a recompensa cetăţenii, în special copiii, care colectează selectiv deşeurile şi reciclează ambalajele din plastic, sticlă şi aluminiu. Proiectul presupune montarea în comună a unor staţii de preluare şi reciclare a ambalajelor, unde cetăţenii vor putea depune sticlele, PET-urile şi dozele de aluminiu, iar în schimbul acestora vor primi monede virtuale, CIUGUbani, care vor putea fi folosite în comunitate. Monedele nu au valoare de criptomonedă, ci sunt doar o formă de recompensare a cetăţenilor şi de stimulare a reciclării şi colectării selective”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Ciugud citat de stirileprotv.ro.

CIUGUbanul va fi folosit și pentru plata taxelor și impozitelor.

Vezi și https://portal.republikanews.ro/ploi-torentiale/

Vezi și https://portal.republikanews.ro/ne-bucuram-de-cea-mai-lunga-zi…/

Vezi și https://portal.republikanews.ro/drogat-la-volanul-unei-masini/

Vezi și https://portal.republikanews.ro/moartea-a-venit-pe-bicicleta/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/masini-cu-kilometri-dati-inapoi…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor