logo
RNTV Live

Moment istoric pentru prahoveni. Sabia domnitorului Vlad Ţepes, adusă din Toledo în Prahova

Theo Tănăsescu

Moment istoric pentru prahoveni. Sabia domnitorului Vlad Ţepes, adusă din Toledo în Prahova.

Vlad Țepeș a intrat călare în curtea Mănăstirii Turnu. Vorbim despre un eveniment dedicat domnitorului, organizat de către Societatea Cultural – Istorică ”Mihai Viteazul”. În cadrul evenimentului desfășurat la Mănăstirea Turnu, sabia de ceremonie, adusă de la Toledo, a fost donată viitorului muzeu creat în lăcașul de cult.

Sabia lui Vlad Țepeș a ajuns la Turnu

Sâmbătă, in cadrul Programului dedicat Domnitorului Vlad Tepes la Mânăstirea Turnu în Sala Tronului din Casa Domnească restaurată în anul 2015, a avut loc prezentarea conceptului pentru copii ” Cei ce ne-au dat nume “. Un eveniment organizat de SMV Ploiesti si Comitetul Prahova pentru Centenar.

Mircea Cosma a donat Sălii Domneşti – Pelerina Ordinului Dragonului, Căciula Domnească, Sabia de Ceremonie adusă de la Toledo ( Spania ) şi Medalionul “Ordinul Dragonului ” ca prime obiecte aferente viitorului muzeu.

Mircea Cosma, cel care a reușit să aducă de la Toledo sabia de ceremonie a domnitorului, a relatat asistenței detalii despre întemeierea mănăstirii.

Mănăstirea Turnu este singura ctitorie certă a Domnitorului Vlad Țepeș. Evenimentul dedicat domnitorului a fost unul spectaculos pentru copii prezenți. Pelerina și căciula domnească, obiecte care vor face parte din expoziția viitorului muzeu al mănăstirii, au fost purtate de către Mihai Balaban, locuitor al comunei Târgșoru Vechi. El a jucat chiar rolul lui Vlad Țepeș, intrând călare în curtea mănăstirii.

Manifestarea a continuat cu un scurt istoric al localitatii prezentat de profesoara Ioana Ionescu si lansarea Revistei ” Cei ce ne-au dat nume” dedicata ctitorii Bisericii cu Hramul ” Sf. Nicolae “.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/firmele-de-curatenie-alaturi-de…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor