logo
RNTV Live

Modificare importantă privind autorizația de securitate la incendiu!

Modificare importantă privind autorizația de securitate la incendiu!
Ciprian Radu

Termenul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu a fost prorogat

ISU Prahova a făcut un anunț important pentru cei care trebuie să obțină autorizația de securitate la incendiu.

Termenul pentru obținerea acestei autorizații a fost prorogat până pe data de 30 septembrie 2017.

Asta înseamnă că, până la data amintită, cei care sunt obligați să aibă autorizația nu vor fi sancționați contravențional.

Confom prevederilor anterioare, autorizația pentru securitate la incendiu trebuia obținută până la 30 iunie.

CITEȘTE și  VIDEO: Incendiu uriaș! O fabrică de mobilă s-a făcut scrum!
Comunicat ISU despre autorizația de securitate la incendiu

Termenul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu a fost prorogat până la data de 30 septembrie 2017.

Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea OUG nr. 17/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a fost prorogat până la data de 30 septembrie 2017. Până la această dată, cei care dețin obligația obținerii acestui act administrativ nu vor fi sancţionați contravenţional, pentru nedeținerea acestuia.

În primele șase luni ale anului 2017, s-au depus eforturi susținute pentru soluționarea celor 385 solicitări de emitere a avizelor de securitate la incendiu. Au fost alte 70 de solicitări pentru eliberarea autorizaţiilor de securitate la incendiu.

Au fost emise 65 avize de securitate la incendiu și 41 autorizații de securitate la incendiu.

De asemenea, în perioada 01 ianuarie – 30 iunie a.c., inspectorii de prevenire au derulat 649 acțiuni de îndrumare și control. Au aplicat 439 amenzi în cuantum de 454.500 lei.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor,  personalul specializat a acordat asistenţă tehnică de specialitate în 95 cazuri.  Persoanele responsabile au primit îndrumare asupra aspectelor ce trebuie îndeplinite pentru a intra în legalitate.

Totodată, a fost elaborată o platformă on-line, sub forma unui ghid practic.  Prin intermediul acesteia, persoanele interesate pot verifica necesitatea obținerii actelor administrative,  respectiv documentele necesare pentru eliberarea acestora.

Pregătirea factorilor responsabili, asistența tehnică de specialitate și asigurarea capacității de răspuns a comunității rămân acțiunile noastre prioritare. Prin creșterea gradului de implicare a populației în gestionarea urgențelor civile, ISU Prahova își consolidează poziția de factor motor în domeniu.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor