logo
RNTV Live

Modernizarea depourilor aflate în patrimoniul TCE, estimată la 10,3 milioane de euro/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Modernizarea depourilor aflate în patrimoniul TCE, estimată la 10,3 milioane de euro

Primăria Ploieşti a lansat  licitaţia pentru proiectare şi execuţie pentru modernizarea depoului de tramvaie şi amenajarea unei autobaze pentru autobuze şi troleibuze.  Proiectul este estimat la 10,3 milioane de euro. A fost demarat cu întârziere de autorități. Se speră că nu se va pierde finanțarea europeană.

Modernizarea depourilor aflate în patrimoniul TCE, estimată la 10,3 milioane de euro

Licitația care prevede atât servicii de proiectare, cât şi execuţia propriu-zisă în ceea ce privește modernizarea depourilor aflate în patrimoniul TCE Ploiești a fost lansată de autoritățile locale.

Depus în 2019, proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Are termen de finalizare 31 decembrie 2023. Obiectivul de investiţii este considerat complementar proiectelor europene privind achiziţia de autobuze electrice, troleibuze şi tramvaie, derulate în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării.

Proiectul estimat la 10,3 milioane de euro a fost demarat cu întârziere, însă reprezentanții Primăriei Ploiești sunt încrezători că nu vor pierde finanțarea europeană.

Potrivit directorului TCE Ploiești, AlexandriNicolae, investiția este extrem de importantă, în contextul în care depoul este  într-o stare de degradare avansată. Spre exemplu, stațiile de redresare sunt aceleași din anii 80, atunci când în Ploiești au circulat primele tramvaie.

Termenul de depunere a ofertelor este fixat pe 16 decembrie,astfel că autoritățile speră ca lucrările să înceapă din 2023, imediat ce vremea o va permite. Printre lucrările propuse se numără modernizarea halelor de reparaţii şi a spaţiilor de garare din depoul de tramvaie,dar și a staţiilor de redresare.  De altfel, proiectul prevede și achiziţia unui utilaj multifuncțional pentru tractare, deszăpezire, curățare linie și intervenții la rețeaua de contact.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor