Deputații din Comisia de Transport vor relaxarea sancțiunilor aplicate șoferilor/VIDEO

Deși nu a trecut multă vreme de la ordonanța de urgență prin care s-au înăsprit pedepsele pentru șoferii vitezomani și agresivi, deputații din Comisia de Transport vor relaxarea sancțiunilor. Spre exemplu, un șofer care circulă cu 200 de km pe oră pe autostradă va scăpa cu o amendă de 650 de lei, în loc să îi fie suspendat permisul de conducere pentru 4 luni.

Relaxarea sancțiunilor

Deputații din Comisia de Transport au relaxat deja mai multe sancțiuni, urmând să trimită spre adoptare la vot final noua formă a Codului Rutier. Acesta fusese modificat, intrând în vigoare pe 27 februarie. Mai exact, aleșii au votat pentru eliminarea articolului care definea comportamentul agresiv la volan, iar conducătorul auto era sancționat cu suspendarea permisului pentru 30 de zile.

cel mai verde complex reziential

De asemenea, șoferii vitezomani prinși pe radar că circulă cu peste 70 de km/h peste limita maximă de viteză primesc dovadă cu drept de circulație, după ce li se suspendă carnetul.

În prezent, dovada este fără drept de a se urca la volan. Polțiștii au dat mai bine de 400 de sanctiuni pentru comportament agresiv din februarie, atunci când a fost înăsprit codul rutier.

Acum, dacă noile reglementări ar intra în vigoare, un șofer care circulă cu 200 de km pe oră pe autostradă va scăpa cu o amendă de 650 de lei, în loc să îi fie suspendat permisul de conducere pentru 4 luni.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul siguranței rutiere, iar numărul șoferilor vitezomani va crește dacă aceste măsuri vor fi adoptate, spun experții în conducere defensivă. Pentru ca modificările aduse de deputații din Comisia de Transporturi să intre în vigoare ele trebuie să fie votate și în plenul Camerei.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here