Mistreții terorizează Comarnicul. Au făcut praf recoltele oamenilor

angajare

Porcii mistreți terorizează locuitorii din Comarnic. În fiecare noapte, animalele intră în gospodăriile localnicilor și fac adevărate ravagii. Le-au distrus culturile, iar oamenii au ajuns să stea de pază, de cum se lasă seara, pentru a ține animalele departe de locuințele lor.

Situația nu este una nouă. Din spusele autorităților locale, de aproximativ un an localnicii se confruntă cu această problemă. Animalele flămânde le vandalizează culturile și le distrug întreaga muncă. În ultima vreme, însă, numărul mistreților a crescut, iar comărnicenii nu mai găsesc metode pentru a-i ține la distanță de gospodăriile lor.

Oamenii au făcut apel la autorități și așteaptă ajutor. Potrivit spuselor primarului Sorin Popa, „noi am făcut numeroase sesizări către Prefectură, Consiliul Județean, ITRSV (Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare)  și AJVPS ( Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Prahova) pentru a lua măsuri urgent. Noaptea, oamenii au ajuns să fie paznici în propriile locuințe. Nu mai dorm de teamă că mistreții le vor distruge toată munca. Trebuie acționat cât mai repde. Ni s-a spus că săptămâna viitoare vor fi întreprinse acțiuni pentru îndepărtarea animalelor”.

Conform legii,vântătorii au dreptul să împuște mistreții, conform legii vânătorii.

 

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here