logo
RNTV Live

Ministrul Muncii despre majorarea pensiilor și situația pensiilor speciale

ministrul_muncii
Dumitrescu Vlad

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, s-a aflat marți într-o vizită de lucru la instituțiile subordonate din Prahova. La finalul vizitei, acesa a susținut o conferință de presă alături de conducerea PSD Prahova .

Întrebat când vor fi majorate pensile, Budăi a evitat să dea un răspuns concret, susținând că va prezenta măsurile doar după ce se vor finaliza discuțiile de la nivelul coaliției de guvernare.

„Suntem într-o perioadă în care cetățenii au nevoie de sprijinul guvernului. Sunt sigur că prezența PSD dă o anumită siguranță cetățenilor. Și din cauza războiului, evoluția prețurilor din energie a cunoscut un avans extrem de mare. În primă fază implementăm pachetul Sprijin pentru România, dar se pune problema că și pensionarii au nevoie de un sprijin. Lucrul acesta îl voi comunica public în momentul în care coaliția care susține Guvernul va lua o decizie finală. Nu îmi doresc să transmit ceva pe care ulterior să nu putem să îndeplinim. Nu vreau să dau o speranță pe care, ulterior, să nu o putem îndeplini”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Totodată, Budăi a vorbit și despre situația pensiilor speciale.

”Eu cred că trebuie aranajat tot ce înseamnă pensii speciale și cred că trebuie clarificat care sunt acele pensii speciale. Eu am fost unul dintre cei care mi-am asumat să explic ce înseamnă pensie specială, iar dumneavoastră, cei din presă, ați susținut că eu susțin aceste pensii. Nu este adevărat, eu doar am explicat faptul că noi în România nu avem pensii speciale, iar cele care sunt, sunt în conformitate cu reglementările europene. Am văzut politicieni care, deși au fost comisari europeni, au fost europarlamentari, și care încasează pensie specială, care, din punct de vedere politic, pentru câteva voturi în plus, urcându-se pe necazul oamenilor, pe sărăcie, au folosit acest subiect extrem de mult în comunicarea publică. Eu am aprobat în luna decembrie un program în care fiecare ministru de resort să vină cu parte din reforme și aștept ca fiecare dintre ei să-și spună cuvântul”, a mai precizat Marius Budăi, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor