Miercuri, Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a adus veşti pozitive pentru educaţia din România, anunţând că ţara are la dispoziţie fonduri europene în valoare de peste 5 miliarde de euro pentru perioada imediat următoare.

În cadrul ceremoniei de semnare a contractelor finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care include apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe”, ministrul a subliniat importanţa educaţiei în construirea unei societăţi puternice şi reziliente.

Pentru România, educaţia reprezintă o prioritate naţională, iar guvernul şi-a asumat responsabilitatea de a transforma sistemul educaţional. Fondurile europene acordate, alături de cele alocate în perioada 2014-2020, în valoare de 3,3 miliarde de euro, au contribuit la dezvoltarea şi modernizarea sistemului educaţional din ţară.

Unul dintre obiectivele strategice ale investiţiilor este crearea unei noi generaţii, pregătită pentru viitor, cu o forţă de muncă calificată şi orientată către schimbările şi cerinţele ce vor apărea. Conştient de evoluţia rapidă a societăţii şi pieţei muncii, ministrul Câciu a subliniat importanţa unei educaţii orientate către viitor, care să asigure reconversia profesională necesară pentru a face faţă schimbărilor.

Adrian Câciu a evidenţiat necesitatea unei implementări rapide şi eficiente a proiectelor cu finanţare naţională şi europeană. Rezilienţa şi adaptabilitatea sunt esenţiale în faţa provocărilor şi incertitudinilor viitorului. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă un obiectiv de ţară, oferind oportunitatea de a realiza reforme menite să sprijine dezvoltarea şi rezilienţa României, transformând-o într-o societate de calitate superioară prezentului.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *