logo
RNTV Live

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, intenționează să propună includerea fostelor închisori comuniste de la Râmnicu Sărat, Sighet, Pitești, Jilava și Făgăraș în Patrimoniul Mondial UNESCO

R
Constantin Corina

Ministrul Culturii a comunicat că a discutat despre aceste intenții și a prezentat concluziile într-un mesaj public. Ministra Turcan urmărește să includă fostele închisori comuniste Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraș în Patrimoniul Mondial UNESCO.

„Fostele închisori comuniste – Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş, reprezentative pentru fenomenul opresiunii comuniste, sunt locuri simbol, păstrătoare ale memoriei victimelor regimului totalitar. În cursul zilei de ieri, am avut o discuție aplicată privind inițierea demersurilor oficiale pentru înscrierea lor în Patrimoniul Mondial UNESCO”, a anunțat Raluca Turcan.

În acest proces inițiat de Ministerul Culturii, va fi implicat Institutul Național al Patrimoniului, precum și alte entități partenere.

Echipa de lucru va colabora pentru a identifica obiectivele științifice și administrative specifice, necesare pentru completarea dosarului de înscriere. Conform declarării Ralucăi Turcan, documentul trebuie să respecte criteriile stabilite de UNESCO pentru a fi acceptat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

„Ministerul Culturii, prin efortul Institutului Național al Patrimoniului și al partenerilor implicați, a pregătit foaia de parcurs, cu obiectivele științifice și administrative concrete pentru completarea în conformitate cu cerințele UNESCO a dosarului de înscriere în Lista Indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial UNESCO”, a arătat ministrul Culturii.

 În noiembrie anul trecut, Raluca Turcan afirma că va iniția demersul de introducere a închisorile comuniste în patrimoniul UNESCO în ianuarie 2024.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor