logo
RNTV Live

Ministerul Transporturilor a anunțat cand încep lucrările la primul lot al autostrăzii Ploiești – Buzău/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Ministerul Transporturilor a anunțat cand încep lucrările la primul lot al autostrăzii Ploiești – Buzău

Ministerul transporturilor a anunțat că lucrările la primul lot al autostrăzii Ploiești – Buzău, încep la finalul lunii august. Licitația a fost câștigată de o asociere de constructori români și italieni care au la dispoziție aproximativ un an și jumătate pentru finalizarea lucrărilor.

Ministerul Transporturilor a anunțat cand încep lucrările la primul lot al autostrăzii Ploiești – Buzău

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat începerea lucrărilor la primul lot al autostrăzii Ploiești – Buzău pe 22 august. Lotul Dumbrava – Mizil, cu o lungime de 21 de km, este prima porțiune a autostrăzii care se va realize. Ministrul a precizat că asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor care includ 14 poduri și un pasaj cu lungimea de 550 m. Autostrada Ploiești-Buzău este prima secțiune a Autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia și Moldova (A7). Tronsonul Ploiești-Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești – Pașcani (A7), în lungime de 320 de km.

Traseul Autostrăzii Ploiești – Buzău străbate teritoriul administrativ a două județe. În județul Prahova autostrada va trece prin șapte commune, Dumbrava, Râfov, Albești-Paleologu, Drăgănești, Tomșani, Colceag, Baba Ana. Autostrada Ploiești – Buzău va îmbunătăți major eficienţa rețelei de transport din România, prin reducerea timpului de deplasare între două mari areale urbane, Ploiești și Buzău și, implicit, va duce la o îmbunătățirea a conectivității la nivel regional. Contractul are o valoare de aproape 1,5 miliarde de lei și este finanțat prin PNRR.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor