logo
RNTV Live

Ministerul Muncii: Prahova, locul doi în topul accidentelor de muncă mortale

accident de munca
rnews

Peste 2.100 de persoane au suferit accidente de muncă în primul semestru al acestui an, număr în scădere cu 8,65 % față de perioada similară a anului trecut, iar 55 dintre acestea și-au pierdut viața, conform statisticilor publicate de Ministerul Muncii.

Sectoarele economiei naționale în care au fost înregistrate cele mai multe accidente de muncă în primele șase luni ale anului 2016 sunt: comerțul cu amănuntul (fără auto-moto), cu 147 de accidentați (7% din total), construcții de clădiri, cu 125 de accidentați (5,9% din total), transporturi terestre și transporturi prin conducte — 115 accidentați (5,5% din total), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor — 106 accidentați (5%).

Cei mai mulți accidentați mortal în muncă s-au înregistrat în județele Argeș (șapte accidentați mortal, reprezentând 12,73% din totalul persoanelor accidentate mortal pe țara), Prahova — cinci accidentați mortal (9,09% din total) și municipiul București — patru accidentați mortal (7,27% din total).

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor