logo
RNTV Live

Ministerul Educației: va fi alocat un fond de un miliard de euro dotării unităţilor de învăţământ preuniversitar

scoala-cabesti-fb-2
Andrei-Vlăduț Gușter

Ministerul Educaţiei a transmis informații despre finalizarea procesului de evaluare a proiectelor depuse pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe – palatele şi cluburile copiilor, cabinetele de asistenţă psihopedagogică, cluburile sportive.

Conform surselor, 5.846 unităţi de învăţământ sunt beneficiarele a peste 2.538 de proiecte.

„Am finalizat procesul de evaluare a proiectelor depuse pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe (palatele şi cluburile copiilor, cabinetele de asistenţă psihopedagogică, cluburile sportive). Vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) un număr total de 2.538 de proiecte, pentru 5.846 unităţi de învăţământ beneficiare. Valoarea totală eligibilă fără TVA este de 1.024.237.402,96 de euro”, transmite Ministerul Educației.

Investiţiile presupun: cabinete şcolare (inclusiv pe discipline, de asistenţă psihopedagogică, săli de sport) dotate cu mobilier şi materiale sportive, inclusiv echipamente digitale, laboratoare de ştiinţe dotate cu mobilier specific, echipamente digitale şi materiale didactice, laboratoare de informatică dotate în grădiniţe, învăţământ primar, gimnazial, liceal şi în alte unităţi conexe, ateliere de practică dotate cu materiale şi echipamente didactice.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor