Suma de 22 de milioane de euro, alocată prin Planul Național de Reformă și Reziliență pentru digitalizarea managementului eticii universitare, rămâne blocată în conturi din cauza întârzierii implementării acestui apel. Între timp, alte proiecte au ajuns deja la etapa de anunțare a câștigătorilor.

Pe parcursul ultimilor zece ani, au fost aduse în atenție numeroase dezvăluiri cu privire la plagiatori sau la încălcări ale altor reguli etice în instituțiile de învățământ superior din România, conform informațiilor publicate de G4Media.ro.

În data de 6 decembrie 2022, Ministerul Educației, în calitate de coordonator al reformelor și investițiilor finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), a anunțat, printr-un comunicat de presă, lansarea în consultare publică a Ghidului solicitantului pentru apelul privind Digitalizarea managementului eticii universitare.

Acest apel de proiecte era destinat universităților de stat sau particulare, acreditate sau autorizate provizoriu, precum și altor instituții care organizează programe de doctorat. Scopul apelului era de a „îmbunătăți infrastructura digitală în domeniul eticii și integrității academice, precum și de a dezvolta competențe digitale avansate pentru studenți și doctoranzi în ceea ce privește cercetarea și aderarea la normele etice.”

Fondurile alocate puteau fi utilizate pentru trei categorii principale de investiții:

  1. Dezvoltarea infrastructurii digitale a universităților și instituțiilor care organizează programe de doctorat, în scopul îmbunătățirii managementului universitar pentru asigurarea eticii și integrității academice.
  2. Formarea competențelor digitale ale membrilor comunității academice în domeniul eticii și integrității academice, prin intermediul programelor de formare continuă (care includ activități teoretice, practice și de evaluare).
  3. Crearea de resurse digitale necesare pentru asigurarea unei guvernări universitare eficiente.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *