logo
RNTV Live

Mii de consumatori din Prahova au rămas fără curent electric. Vântul a doborât zeci de copaci pe carosabil

copac cazut (Large)
Oana Stoica

Vântul, ploile abundente și ninsorile din zona montană a Prahovei, au lăsat zeci de localități pe întuneric. Dacă noaptea trecută erau 15 localități nealimentate total sau parțial cu energie electrică, astăzi dimineață la ora 8, numărul acestora s-a mărit.

În acest moment, 7853 consumatori sunt nealimentati , iar 118 puncte de transformare sunt avariate. Fără curent electri sunt localitățile Apostolache, Sângeru, Provița de Sus, Salcia, Păcureți, Trenu, Bătrâni, Cătunu, Buștenari, Schiulești, Lapoș și Drăgăneasa.

Din cauza vântului care a suflat cu putere, mai mulți arbori au fost dobărîți și au căzut pe carosabil. Pompierii din cadrul ISU Prahova lucrează în acest moment la degajarea copacilor, în localitățile Vărbilău, Teișani, Posești, Măneciu și Izvoarele. Aici vântul a bătut și cu 80 – 90 de kilometri pe oră.

Codul galben care vizează Prahova, este valabil până astăzi la ora 14,  fenomenele vizate fiind precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, dar și intensificări ale vântului.

Citește și : https://portal.republikanews.ro/prapad-prahova-vremea-rea-lasat-15-localitati-fara-curent-electric/

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor