logo
RNTV Live

Permis de conducere pe ochi frumoşi? Ce a păţit o prahoveancă după ce a mituit un poliţist

Permis de conducere Permisul de conducere, interzis persoanelor care nu au 11 clase!
Mihai Constantinescu

Mită pentru permisul de conducere

Permis de conducere pe ochi frumoşi? Ce a păţit o prahoveancă după ce a mituit un poliţist.

O prahoveancă de 46 de ani şi-a încercat norocul şi a vrut să obţină permisul de conducere fără prea mare bătaie de cap. Aşa că a mituit poliţistul examinator cu suma de 350 de euro.

Totul s-a petrecut vineri, fix în timpul probei probei practice a examenului de obținere a permisului de conducere. Femeia i-a înmânat agentului examinator dosarul de candidat. Nu înainte de a introduce în prealabil un plic de utilități în care se afla suma de 350 de euro. Când a văzut că a greşit oferind bani, acesta a încercat să se scuze. A spus că i-a uitat în dosar.

Scuza nu a ţinut în faţa oamenilor legii. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu persoana în stare de libertate.

Comunicat DGA Prahova

“Vineri, 14 septembrie a.c., un agent de poliție din cadrul Instituției Prefectului Prahova – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Prahova a sesizat la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova faptul că o persoană în vârstă de 46 ani, candidată la susținerea probei practice a examenului de obținere a permisului de conducere, i-a remis suma  de 350 de euro în scopul de a o promova la proba practică.

În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, iar sub coordonarea procurorului de caz ofițerii DGA au efectuat cercetări în urma cărora s-a reținut că, în aceeași zi, în jurul orei 12:30, în timp ce se afla în autoturismul de școală pentru susținerea probei practice a examenului de obținere a permisului de conducere. Inculpata i-a înmânat agentului examinator dosarul de candidat în care introdusese în prealabil un plic de utilități în care se afla suma de 350 de euro.

Când agentul examinator a descoperit suma de bani i-a solicitat acesteia să explice prezența banilor în dosarul de examinare, moment în care inculpata a recunoscut inițial că a remis suma de bani pentru promovarea probei practice, după care a justificat gestul prin faptul că a uitat banii în dosar.

Față de inculpată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu persoana în stare de libertate.”

 Vezi şi https://portal.republikanews.ro/updatevideo-tata-si-fiu-pierduti-prin-secaria-jandarmii-i-au-gasit-vezi-in-ce-stare-sunt/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/evenimentul-toamnei-la-cazino-sinaia-cat-a-costat-inchirierea-cazinoului-pentru-nunta-nepotului-regelui-mihai/

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor