Mihai Tudose critica liberalii în urma investigației DNA asupra lui Florin Cîțu: Erau de aceea acuzați că se asociază cu hoții?

mihai_tudose
Theo Tănăsescu

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose îl ironizează vineri pe deputatul PNL Robert Sighiartău, întrebându-se retoric dacă atunci când acesta a afirmat recent că “stă la masă cu hoți”, se referise, poate, la o întâlnire cu Cîțu în contextul anunțului DNA privind solicitarea către Senat și Președinție pentru ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu în dosarul achiziției de vaccinuri în pandemie. „Asta a fost motivul pentru care ne-au ținut sub teroarea pandemiei? Pentru că aveau treabă la păcănele?”, se întreabă retoric Tudose.

”O întrebare… retorică. Atunci când pnl-istul Sighiartău a declarat (zilele trecute) că stă la masă cu hoţii, tocmai avusese o întâlnire cu Cîţu? De aceea ne-au ţinut băieţii ăştia sub teroarea pandemiei? De aceea au închis pieţele în aer liber, şcoli, biserici… şi cam totul, dar au lăsat deschise păcănelele ‘că acolo aveau ei o treabă? De aceea n-am avut noi voie să ne bucurăm de sărbătoarea Paştelui, să nu ia oamenii lumină şi să vadă ce făceau ei?”, a scris europarlamentarul PSD Mihai Tudose pe Facebook.

”Întâlnirea asta pe care a avut-o Sighiartău cu Cîţu, în urma căreia a constatat că stă la masă cu hoţii a avut-o la sediul PNL? Sau prin oraş la o terasă, la o cafea, la un vaccin, la o măscuţă, la o izoletă, la o liberalizare de piaţă a energiei?… Sau se întâlnise cu tovarăşii de guvernare de atunci?”, mai spune Tudose.

Joi, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a formulat cererea către Senat și Președinție pentru ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, ambii fiind membri ai USR în momentul în care presupusele fapte au avut loc.

Procurorii îi aduc acuzații de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în legătură cu achizițiile de vaccinuri din perioada pandemiei, cu un prejudiciu estimat la peste un miliard de euro.

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat joi seara că senatorii liberali vor susține ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, în prezent senator. Mai mult, Ciucă a afirmat că a discutat cu Cîțu, care i-a comunicat că va demisiona din grupul senatorilor PNL și va rămâne senator fără afiliere politică.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor