Sărbătoarea Paștelui este sursă de profit pentru crescătorii de oi din România. Este perioada în care vând cel mai mult din tot anul.
La Ploiești, ciobanii au scos mieii la vânzare cu 25 de lei kilogramul. În viu însă, și în regim en-gross, un kilogram costă și 7 lei și poate ajunge la maxim 11 lei.
În restul anului însă, carnea de oaie nu prea are căutare, iar vânzările sunt slabe în țară. Pe crescători îii mai salvează doar târgurile tradiționale unde vând pastramă de oaie sau cârnați.
Așa se face că o țară cu tradiția oieritului din moși strămoși, nu este consumatoare de carne de oaie, ci exportatoare.
Ciobanii s-au reorientat în ce privește businessul și au ales să vândă oile în țările arabe, cum ar fi Libia, Liban, Iordania sau Israel, țări mari consumatoare de carne de oaie.
Nu doar în țările arabe au găsit românii piață de desfacere. Oile românești ajung și în Grecia sau Italia. Însă prețurile nu sunt așa mari, spun crescătorii.
La export prețul în viu este între 7 și 9 lei pe kilogram.