Sursa: analyticsinsight.net

Meta, proprietarul Facebook și Instagram, a anunțat introducerea unei tehnologii de recunoaștere facială pentru a combate escrocheriile în care sunt folosite imagini ale celebrităților în scopuri frauduloase. Această măsură vine ca răspuns la numeroasele reclamații primite de la figuri publice precum Elon Musk și expertul în finanțe Martin Lewis, care au fost victime ale unor astfel de înșelătorii ce promovează scheme de investiții și criptomonede.

Martin Lewis a declarat că, în fiecare zi, primește „nenumărate” rapoarte privind utilizarea numelui și imaginii sale în aceste escrocherii, simțindu-se „rău” din cauza impactului negativ asupra reputației sale.

Meta folosește deja un sistem bazat pe inteligența artificială (AI) pentru a detecta anunțurile false, dar acum intenționează să îmbunătățească acest sistem prin tehnologia de recunoaștere facială. Aceasta va compara imaginile din anunțurile suspecte cu fotografiile de profil ale celebrităților pe Facebook și Instagram. Dacă se confirmă că o imagine corespunde celebrității și anunțul este o înșelătorie, acesta va fi șters automat.

În urma unor teste inițiale care au avut rezultate promițătoare, Meta va extinde notificările în aplicație pentru a informa un număr mai mare de personalități publice afectate de aceste escrocherii.

Escrocheriile cu celebrități au fost o problemă persistentă pentru Meta, iar complexitatea acestora a crescut odată cu avansarea tehnologiilor, cum ar fi deepfakes, care permit generarea de imagini și videoclipuri realiste ale celebrităților. Această tehnologie a condus la apeluri pentru o reglementare mai strictă, iar Martin Lewis a îndemnat recent guvernul britanic să ofere mai multe puteri Ofcom, agenția de reglementare din Regatul Unit.

Meta a recunoscut că escrocii continuă să evolueze și să își schimbe tacticile pentru a evita detectarea, exprimând speranța că noile abordări vor contribui la protejarea utilizatorilor de escrocheriile online.

În plus, Meta va implementa recunoașterea facială și pentru deblocarea conturilor utilizatorilor, testând selfie-uri video ca o modalitate alternativă de autentificare. Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a tehnologiei de recunoaștere facială rămâne controversată, având în vedere preocupările legate de confidențialitate și bias.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews