O jurnalistă rusă anunță intenția de a candida împotriva lui Putin și se confruntă cu o surpriză neplăcută în scurt timp

rusia
Theo Tănăsescu

Ekaterina Duntsova, o jurnalistă din orașul Rjev din Regiunea Tver, a fost convocată la parchet după ce și-a făcut cunoscută intenția de a candida la alegerile prezidențiale din Rusia din 2024. Această informație a fost comunicată de către Duntsova însăși, conform Meduza.

Pe 16 noiembrie, Duntsova a anunțat că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale și a prezentat site-ul său electoral, duntsova2024.ru, pe VKontakte.

Potrivit site-ului web, Duntsova, în vârstă de 40 de ani, este mama a trei copii și activează ca jurnalist, coordonând, de asemenea, o echipă de voluntari în domeniul căutării și salvării în Rzhev. În perioada 2019-2022, a ocupat funcția de deputat în Duma orașului Rzhev. Motivându-și intenția de a candida la președinție, Duntsova afirmă că în ultimii zece ani țara a luat o direcție greșită, axându-se nu pe dezvoltare, ci pe autodistrugere. Jurnalista pledează pentru încetarea ostilităților, implementarea reformelor democratice și eliberarea prizonierilor politici. Ea susține necesitatea abolirii legilor inumane și restabilirea relațiilor cu comunitatea internațională, precum și schimbarea priorităților bugetare, orientând resursele către îmbunătățirea vieții cetățenilor, în loc de achiziționarea de echipament militar.

Nominalizarea lui Duntsova pentru alegerile prezidențiale în Federația Rusă a fost susținută de proiectul „Sediul nostru”, inițiat de angajații „Ark”, un grup de sprijin pentru rușii care au părăsit țara din cauza conflictului cu Ucraina (lansat de Comitetul Anti-Război al Rusiei). Informații despre candidatura lui Duntsova au fost deja distribuite pe diverse canale de Telegram, cum ar fi Ateo Breaking și „We Can Explain”. Jurnalista a fost, de asemenea, invitată la emisiunea de pe canalul de YouTube „Living Nail”.

La data de 20 noiembrie, Duntsova a fost convocată la parchet pentru a discuta despre publicarea privind candidatura ei la președinție. În propriile ei cuvinte, departamentul a întrebat despre opinia sa cu privire la conflictul din Ucraina. Jurnalista „a furnizat explicații generale”, conform informațiilor furnizate de Agenție.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor