logo
RNTV Live

Mesajul Palestinei pentru România: “Rămâneţi prieteni cu ambele părţi!”

razboi palestina israel
rnews

În contextul tensiunilor legate de posibila mutare a Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim  Libertatea a realizat un interviu cu Nabil Shaath, consilier pentru politică externă al preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

 El a criticat intenţia Guvernului României de a muta Ambasada la Ierusalim, care contravine poziției istorice a țării noastre, rolului esențial pe care Bucureștiul l-a avut în procesul de pace dintre israelieni și palestinieni. ”Nu faceţi asta. Rămâneţi prieteni cu amblele părţi, la fel ca restul ţărilor europene!” este mesajul către români al oficialului de la Ramallah.

Nabil Shaath a fost primul ministru de externe al Autorității Palestiniene, din aprilie 2003 până în februarie 2005, şi negociator pentru pace.  Apoi,  a fost viceprim-ministru și ministru al informațiilor, din februarie 2005. În decembrie 2005, a deținut, pentru nouă zile, funcția de prim-ministru interimar, după demisia lui Ahmad Qurei.

Interviul integral îl puteți urmări aici:

https://www.libertatea.ro/ultima-ora/exclusiv-interviu-cu-nabil-shaath-consilier-prezidential-al-presedintelui-autoritatii-palestiniene-ramaneti-prieteni-cu-amblele-parti-la-fel-ca-restul-tarilor-europene-2253545

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor