logo
RNTV Live

Unul dintre cei mai cunoscuți medici de medicina muncii din Prahova, doar dojenit pentru sumele fabuloase pe care le primea ca mită

medci spagar
Mihai Constantinescu

Unul dintre cei mai cunoscuți medici de medicina muncii din Prahova a fost doar dojenit pentru sumele fabuloase pe care le primea ca mită. Este vorba mai exact despre Lucian Jianu din Sinaia care a fost trimis în judecată pentru 185 de infracţiuni de luare de mită şi trei infracţiuni de spălare de bani. Pentru faptele sale a fost condamnat pe fond la închisoare cu suspendare. A fost găsit vinovat pentru luare de mită, dar achitat pentru infracțiunea de spălare a banilor.

Vezi AICI IMAGINI DIN TIMPUL FLAGRANTULUI

Totodata instanţa a dispus confiscarea de la inculpat a banilor primiţi cu titlu de mită şi l-a obligat să platească si 10.000 lei cheltuieli judiciare către stat. De asemenea, acesta va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile, în cadrul Primăriei Buşteni sau a Colegiului Ion Kalinderu Buşteni. De asemenea, i-a fost interzis dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita profesia în executarea căreia a săvârșit fapta pe o perioadă de patru ani.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă 

Medicul a fost trimis în judecată în mai 2017 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor