logo
RNTV Live

MĂSURI PENTRU EVITAREA INCENDIILOR

Daniel

Pentru o noapte liniștită de Revelion, fără incendii sau alte evenimente nedorite, pompierii ne recomandă să respectăm legislația și să luăm măsurile de siguranță necesare. Spre exemplu, capacitatea saloanelor unde se va petrece în noaptea de Anul Nou, nu trebuie depășită, iar copiii nu au voie sa arunce petarde sau artificii.

Pompierii prahoveni vor fi la datorie și în noaptea de Revelion. Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență își doresc însă cât mai puține intervenții, pentru binele tuturor.

În cazul sălilor cu capacitate mai mare de 50 de locuri, este obligatorie întocmirea și afișarea planurilor de evacuare. Cum de Revelion, masa trebuie să fie bogată, pompierii ne atrag atenția și asupra aparatelor care sunt folosite la gătit.

Atenție mărită trebuie și la utilizarea articolelor pirotehnice care sunt permise de lege. Acestea pot fi folosite la 50 de metri de locuințe, la o distanță de 500 de metri de instalațiile electrice de înaltă tensiune sau de păduri.

Pompierii ne recomandă totodată să nu lăsăm sobele cu focul aprins atunci când plecăm de acasă sau mergem la culcare.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor