Marina SUA a Contracarat Diverse Drone deasupra Mării Roșii cu Israelul ca Posibilă Țintă

An unarmed U.S. Shadow drone is launched in this undated photograph
Theo Tănăsescu

Comandamentul militar al SUA pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) a raportat că o navă militară americană, aflată în patrulare în Marea Roșie, a interceptat și distrus joi mai multe drone explozive lansate dintr-o zonă controlată de rebelii houthi din Yemen, conform informațiilor AFP și Agerpres.

Nava implicată este USS Thomas Hudson, care nu a raportat nicio avarie şi niciun rănit în rândul echipajului, a precizat CENTCOM într-un mesaj în reţeaua X.Rebelii yemeniţi houthi sunt susţinuţi de Iran, ca şi gruparea libaneză Hezbollah şi cea islamistă palestiniană Hamas; AFP menţionează că există temeri privind extinderea în regiune a războiului dintre Israel şi Hamas, declanşat de raidurile teroriste din 7 octombrie pe teritoriul israelian.
Miercuri, Israelul a interceptat o rachetă de croazieră care se îndrepta spre sudul ţării. Atacul a fost revendicat de houthi.

“Forţele noastre au lansat rachete asupra mai multor ţinte militare ale entităţii israeliene. Ne vom continua operaţiunile militare până la încetarea agresiunii israeliene împotriva poporului palestinian din Gaza şi Cisiordania”, a scris pe X purtătorul de cuvânt al forţei armate a rebelilor houthi, Yahia Saree.

Duminică, rebelii din Yemen au afirmat că au capturat în Marea Roşie nava comercială Galaxy Leader, proprietate a unui om de afaceri israelian, tot ca represalii faţă de “agresiunea” Israelului în Fâşia Gaza.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor