logo
RNTV Live

Maria Grpini: ‘Principalele obstacole ale mediului de afaceri, cauzate de conflictul militar din Ucraina’

MARIA GRAPINI SI DANIEL IONASCU
Theo Tănăsescu

Vicepreşedintele Comisiei pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor din Parlamentul European, Maria Grapini, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că principalele obstacole identificate la nivel european de către mediul de afaceri sunt legate de costurile de operare în piaţă şi de lipsa unei cote de piaţă, din cauza conflictului militar din Ucraina.

“Principalele obstacole pe care noi le-am identificat la nivel european, şi s-au şi alocat câteva bugete şi măsuri în special pentru întreprinderile mici şi mijlocii, sunt cele legate de costurile de operare în piaţă şi de lipsa unei cote de piaţă datorită conflictului militar din Ucraina. Pe de-o parte, apar problemele celor care exportau, de exemplu, fructe şi legume în Ucraina sau în Rusia, iar acum nu o mai pot face. Pe de altă parte, am avut recent o întâlnire cu fermierii români (…), care au spus că au aceeaşi problemă de introducere în piaţă, prin măsurile luate de Uniunea Europeană, de scutire de taxe vamale a cerealelor din Ucraina. Fermierii noştri au ridicat problema competiţiei incorecte cu producătorii de cereale din România, pentru că dacă s-au şters nişte taxe vamale, aceştia pot veni cu preţuri mai mici. (…) Este problema României să identifice dacă rămân cantităţi de cereale în România, acelea trebuind supuse condiţiilor de operare din ţară şi UE”, a detaliat Maria Grapini.

Mai multe informații găsiți aici.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor