logo
RNTV Live

“MARE DE NORI” pe creștele munților, un spectacol ireal/ VIDEO

Dumitrescu Vlad

Un spectacol ireal se dă zilele acestea sus, în munți. Pe platoul Bucegilor, norii înfășoară totul într-o mare de ceață care înghite munții până sus, pe creste. Fenomenul se cheamă “marea de nori” și este pe cât de rar, pe atât de spectaculos.

În Bucegi, natura ne oferă o priveliște de neuitat. “Marea de Nori” se vede fabulos de pe crestele munților. Imaginile superbe au fost surprinse de salvamontiști la altitudinea de 2260 de metri.  Există și o explicație pentru fenomenul spectaculos. Marea de nori ar fi provocată de  inversiune termică.  Mai exact, diferențele de temperatură între zonele înalte și cele joase favorizează formarea unui plafon de ceață acolo unde altitudinea este mică, în timp ce crestele munților „străpung“ această suprafață și rămân asemeni unor insule. Fenomenul este specific perioadelor de tranziție, din primăvară şi toamnă, și poate fi admirat în special la răsărit.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor