logo
RNTV Live

Majorarea pentru pensionarii cu venituri mici nu mai este luată în calcul de către Guvern

aGFzaD1mN2VmMGRjYzMxOTFiN2Y2NDU0MmIwNjQxNzAwZTMwNA==.thumb
Marin Ana

Guvernul nu își respectă promisiunea facută față de pensionarii cu venituri mici. Aceștia rămân fără majorarea promisă de guvernanţi. Singura măsură din acest an pentru ei a fost abandonată.

Tensiunile dintre PSD și PNL ar fi principalul motiv pentru lipsa majorărilor. Măsura a fost discutată să intre în vigoare începând cu data de 1 septembrie, iar termenul a fost depășit. 

Ministrul PSD al finanțelor publice declara că se analizează creșterea plafonului de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, plafon până la care pensionarii să fie scutiți de plata impozitului. Ar fi fost o măsură care viza aproximativ 1.000.000 de pensionari, iar majorarea în buzunarele pensionarilor ar fi fost între 1 leu și 100 de lei.

S-a renunțat la această măsură pentru că liberalii s-au arătat deranjaţi că le-au furat social-democrații această idee. Raluca Turcan spunea că a fost ideea sa și că PSD i-a furat-o. A și încercat să depună un proiect de lege în acest sens săptămâna trecută în Parlament, în calitate de deputat, însă a intervenit premierul Nicolae Ciucă, transmite Mădălina Mihalache.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Pensionarii cu venituri mici nu vor primi majorarea promisă de Guvern. Măsura a fost abandonată (antena3.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor