logo
RNTV Live

Cantonamentul Petrolului de la Crângu lui Bot a ajuns o ruină!

dezastrul din cantonament
Cristian Anghelescu

Cantonamentul Petrolului de la Crângu lui Bot a ajuns o ruină!

Cantonamentul Petrolului de la Crângul lui Bot a ajuns precum “Alba-neagra”, jocul ilegal care se bazează pe un adevărat truc de încredere! El se poate asemui, în cazul reportajului de față, cu situația de la cantonamentul echipei.

Amintiri, amintiri…

Dacă în anii ’90 era o necesitate, acum, ajuns epavă, stabilimentul pare mai degrabă sperietoare. Spațiul, aparţinând Apa Nova Ploiești, a fost concesionat de multă vreme Primăriei Ploieşti. Asta pentru că este înconjurat cu zonele de captare a apei potabile a oraşului şi trebuie securizat conform legii.

” Din 1991 am tot efectuat cantonamente la Crângul lui Bot. Așa că sunt obișnuit cu această locație, mai ales că acum are alte facilități față de perioada amintită. Și, pe acea vreme, cantonamentele durau și o săptămână, nu ca acum!

spunea acum șapte ani Daniel Chirita, unul dintre „veteranii” echipei.

La acea vreme, în baza sportivă de la Crângul lui Bot se raportau investiţii de peste 300.000 de lei, făcute cu predilecţie în clădire. Un acoperiș nou, geamuri schimbate, toate încăperile renovate şi dotate cu instalaţii şi piese de mobilier noi. Fotbaliştii dormeau câte trei, în şapte camere cu câte trei paturi, erau duşuri şi toalete moderne, un bazin şi sală de mese. Investiţiile includeau cablu tv, internet wireless, dar şi o antenă satelit cu ajutorul căreia se puteau urmări meciuri din toată lumea.

Nu erau incluse în calcul drumul de acces de aproape un kilometru, unul plin de gropi, gardul terenului, o scară închisă conexă clădirii. Plus tratamentul împotriva cârtițelor, mamiferele insectivoare care tot stricau gazonul.

Realitatea momentului

Acum, după ani și ani de angoase, după acordări și retrageri de favoruri în ceea ce privește intrarea la cantonament, s-a ajuns de unde s-a plecat.

Stabilimentul aflat în concesiunea Consiliului Local din partea Apa Nova Ploiești se dorește a fi, din nou, o mână de ajutor pentru Petrolul.

“Ne dorim acest cantonament atât pentru echipa mare cât și pentru Centrul de Copii și Juniori al Petrolului. Din postura de parteneri la această echipă trebuie găsită o formulă de parteneriat prin care Consiliul Local să aibe încredere în noi! Să ne lase să o folosim, să ne urmărească activitatea și să vadă că baza este folosită exclusiv pentru fotbal, pentru antrenament! Și nu pentru altceva! Cred că nu este nicio problemă în a face curățenie și a utila locația cu niște frigidere, aragaze, paturi și saltele! Nu eu am inventat roata dar, ce naiba, suntem în secolul XXI! Echipa mare trebuie să se antreneze în condiții de performanță iar copiii să fie lăsați să crească pe lângă cei mari! Să nu uităm că, la nivelurile viitoare, fotbalul se joacă cu astfel de copii obligatoriu între primii 11!”

spunea Mădălin Mihailovici, oficialul sponsorului Veolia, la emisiunea cu profil sportiv “Pasul la ofsaid”

Intenții bune, iată, există! Rămâne doar ca diriguitorii Apa Nova Ploiești, la braț cu omologii din Consiliul Local, să fie convinși că un astfel de ajutor ar putea fi benefic tuturor: cantonamentul nu va cădea, la propriu, el urmând a fi cosmetizat și aranjat după ultimele cerințe legate de performanță, ajutorul din partea municipalității ar avea un trand de normalitate, altul decât cel propus până acum la nivelul fenomenului sportiv iar echipa va avea, în sfârșit, un loc al ei unde să se pregătească în liniște! Așa cum este și normal!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor