logo
RNTV Live

Mai mulţi prahoveni riscă să ajungă la închisoare pentru că au părăsit autoizolarea. Erau veniţi din străinătate

politie-politist-echipaj-7-1024×768
Mihai Constantinescu

Mai mulţi prahoveni riscă să ajungă la închisoare pentru că au părăsit autoizolarea. Erau veniţi din străinătate

Din nefericire nu toată lumea înţelege cât pe periculos este COVID-19. Mai mulţi prahoveni riscă să ajungă la închisoare pentru că plecat de la domicili deşi aveau obligaţia să stea în autoizolare, fiind veniţi din străinătate.

Aşa că ieri,  în  supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au fost înregistrate două  cauze  penale, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea  combaterii bolilor, prev. de art. 352 Cod penal.

Astfel:

  1. Ïn ziua de 03.2020, organele de cet•cetare penală din cadiul Poliției Municipiului Ploiești   Secția  nr. 3 Poliție  Rui’ală Blejoi s-au sesizat din oficiu  cu privire la faptul că, la aceeași dată, în ¡urul orei 13:40, cu ocazia verificărilor efectuate la domiciliul persoanelor aflate în autoizolare, pe raza com. Bărcănești, sat Românești, jud. Prahova, două pei soane care aveau obligația de a se afla, în izolare, la domiciliti, au părăsit imobilul.  Una dintre acestea,  a intrat în țară în  ziua de 18.03.2020, fiind recent întoarsă din Regatul  Unit  al  Marii  Britanii  – zonă galbenă in contextul răspândirii coronavirusului gripal COVID -19. Din verificările efectuate de organele de poliție, s-a stabilit că la punctul de trecere a frontierei, persoana a declarat in fals că este transportator auto, pentru a nu se supune dispozițiilor ordonanței militate nr. 1/2020.
  2. În ziua de 03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Ploiești — Secția nr. 4 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeași dată, in jurul orei 02:20, cu ocazia verificărilor efectuate în trafic, de către patrula de siguranță publică, au fost depistate două persoane care au părăsit imobilul. Aceştia ar fi trebui să fie în autoizolare la domiciliul în locuinţă din Ploieştii. Cele două persoane se aflau în autoizolare începând cu ziua de 18.03.2020, cănd s-au întors din Regatul Belgiei – zonă galbenă în contextul răspândirii coronavirusului gripal COVID -19.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate  in  cursul  urmăririi  penale sunt reglementate de Codul de procedurà penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea derepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/barbat-trimis-in-judecata-pentru-inselaciune-si-fals-in-inscrisuri-sub-semnatura-privata/?fbclid=IwAR3NCLdfMQv2Ngs9TSNpuxzNpRahONSIKcgcaUpWMj9faxdHK4_o3h2vLKM

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ziua-si-noaptea-egale-astazi-ce-trebuie-facut-astazi-pentru-a-ne-merge-bine/?fbclid=IwAR2cK0v3EveUqeTafWZ_oUuVh2XLmE-sKifBsQFmHBcCiWvd_HcxUpzErfQ

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor