Alertă în Prahova. Au apărut mai multe focare de pestă porcină africană. Autorităţile iau măsuri urgente

Sursa: romanialibera.ro

Pesta porcină africană face ravagii în Prahova

Alertă în Prahova. Au apărut mai multe focare de pestă porcină africană. Autorităţile iau măsuri urgente

Este alertă în Prahova. Mai multe focare de pestă porcină africană au fost confirmate. Specialiştii DSVSA lucrează la întocmirea unui plan de măsuri ce va fi analizat şi aprobat în regim de urgenţă chiar astăzi, în şedinţa CLCB Prahova(Centrul local de combatere a bolilor la animale).

Primul focar de boală a fost confirmat într-o  exploatație din localitatea Poienarii Rali. male si aplicand 6 sanctiuni in valoare totala de 4.205 lei.

În după amiaza zilei de 11.07.2019, au mai fost confirmate, prin Buletine de Analize emise de IDSA Bucureşti, alte 4 focare la porci domestici şi 1 focar la porc mistreţ, astfel:
-3 focare la porci domestici în gospodarii din comuna Poienarii Burchii (1 in satul Poienarii Vechi –fiind evaluaţi şi ucişi 2 porci, 1 in satul Podul Văleni- fiind evaluaţi şi ucişi 29 de porci şi 1 în satul Cărbunari –fiind evaluaţi şi ucişi 10 porci). Toţi porcii ucisi au fost îngropaţi în gropile avizate destinate neutralizării cadavrelor porcilor ucişi/morţi din cauza PPA;

– 1 focar la porc domestic în localitatea Târgşorul Vechi.Echipele DSVSA Prahova se afla acum în teren pentru evaluarea şi uciderea porcului, dezinfecţie şi ingropare în groapa ce va fi avizata de echipa de specialişti ai DSVSA, Gărzii de Mediu, DSP şi SGA din Prahova;

– 1 focar la porc mistreţ în localitatea Poienarii Burchii, la Fondul de Vânătoare 11 Gherghiţa, aparţinând AVPS Codrii Vlăsiei.

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here