logo
RNTV Live

Mai mulţi hoţi din Prahova, Constanţa și Călărași au fost prinşi păcălind bătrâni cu metoda”POMANA”

Mai mulţi hoţi din Prahova, Constanţa și Călărași au fost prinşi păcălind bătrâni cu metoda"POMANA"
Mihai Constantinescu

32 de persoane din Constanța, Prahova și Călărași au fost trimise în judecată după ce au înșelat zeci de bătrâni prin metoda ”pomana”.

 Cum au procedat, până acum?

Mai întâi îşi alegeau o victimă despre care aflau toate datele necesare, după care acţionau. Aceştia băteau la uşile bătrânilor, ţinând în mâini o tavă pe care aşezau mâncare şi o bancnotă de 500 de lei, spunând că fac pomană pentru unchiul lor. Cereau două milioane înapoi, sub pretextul că trebuie să dea de pomana şi altui vecin. Acesta era momentul când hoţii dădeau lovitura de graţie. Vedeau uşor unde îşi ţin banii şi până la obţinerea lor era doar o chestiune de timp. Pentru a-şi asigura reuşita spuneau o rugăciune de mulţumire, timp în care bătranul era jefuit. Dacă se împotrivea, hoţii deveneau violenţi.

Prejudiciul, spun procurorii, depășește o jumătate de milion de euro.

În total, 68 de bătrâni, majoritatea de peste 80 de ani, au fost înșelați prin metoda Pomana de cei 32 de suspecți, trimiși acum în judecată, între altele, pentru tâlhărie și furt.

Gruparea acționa în 12 județe, între care în Constanța, Prahova și Călărași, spun procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

sursa europafm.ro

foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor