logo
RNTV Live

Mai mulți bani pentru Ministerul Sănătății în 2022. Deputatul Grațiela Gavrilescu vorbește despre hibele sistemului

gratela gavrilescu
Oana Stoica

Deputatul PPUSL, Grațiela Gavrilescu, membră a Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputaților, vorbește despre problemele cu care se confruntă sistemul sanitar din România.

De la achiziții dubioase și până la spitale sufocate de numărul mare de pacienți, toate aceste probleme ne afectează pe toți.

”Am discutat, astăzi, în cadrul Comisiei pentru sănătate și familie, Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2022- Secțiunea Sănătate.

În contextul pandemiei, anul acesta și cel anterior ne-au dat cea mai clară și mai dureroasă radiografie a situației sistemului sanitar din România:Infrastructura- veche și periculoasă, ATI-uri subdimensionate, cadre medicale insuficiente numeric și insuficient plătite, sincope în asigurarea unor medicamente vitale pentru cronici (vezi criza euthyrox), bulversarea asigurării serviciilor medicale non-covid, dispariția alternativei românești de pe piața medicamentelor și vaccinurilor etc.

Și tot acești ultimi doi ani ne-au “oferit” prilejul de a vedea și plăti, la propriu, prețul unor achiziții dubioase, de proastă calitate, inutile sau tardive…

În acest context, Ministerul Sănătăţii primeşte 23 de miliarde de lei în 2022.

Insuficient, desigur, dar o sumă realistă și acceptabilă, deși în scădere cu 0,1% faţă de execuţia bugetară preliminară din 2021.

Să nu uităm că alocarea iniţială pentru Sănătate, în 2021, a fost de 17,4 miliarde dar s-au găsit soluții de rectificare, sănătatea cetățenilor fiind, totuși, prioritară.

În consecință, după vot, Proiectul în discuție a primit aviz favorabil din partea Comisiei” – a postat deputatul Grațiela Gavrilescu pe pagina oficială de Facebook.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor