logo
RNTV Live

Magazinele alimentare din mall-uri primesc clienţi fără certifcat verde, dar cu o condiţie/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Magazinele alimentare din mall-uri primesc clienţi fără certifcat verde, dar cu o condiţie.

Magazinele alimentare din mall-uri primesc clienţi fără să le mai ceară certificatul verde. Condiţia a fost ca unitatile comerciale să asigure culoare de acces, circulatie si iesire separate. Este un set de măsuri ce vine cu noile reglementări adoptate de Guvern săptămâna trecută, odată cu prelungirea stării de alertă pentru încă o lună. Si la Ploieşti un lant de hypermarket-uri a putut implementa un astfel de sistem, dar cum era lesne de inţeles atât vaccinaţii, cât şi cei neimunizaţi, s-au arătat bulversati de noile modificări.

Magazinele alimentare din mall-uri primesc clienţi fără certifcat verde

Pana acum, accesul in supermarketurile din mall nu era permis decat pentru clientii care dovedeau ca sunt vaccinati, testati sau care au trecut prin boala in ultimele 180 de zile. De luni, insa, magazinele care isi fac culoare de acces separate, vor putea primi toti clientii.

Traseul porneste dintr-o intrare folosita anterior de catre serviciul tehnic, insa care ofera acces direct pana in interiorul mall-ului. La capatul celalalt se patrunde pe un culoar bine delimitat si semnalizat.

0034 Stand up Cristi Georgescu, reporter 00.03..cei care ies din hypermarket – 00.29…pe acest culoar

Astfel, un al doilea control al certificatului verde are loc doar pentru posesorii certificatului verde, care vor sa iasa in mall, din culoarul de acces pentru supermarket. Nevaccinatii, insa, parasesc mall-ul doar pe traseul marcat.

In ceea ce priveste accesul tuturor persoanelor in magazinele alimentare din centrele comerciale, o alta conditie este sa fie asigurat un spatiu de 4 metri patrati pentru fiecare persoana si a unui numar limitat de cosuri de cumparaturi.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor