logo
RNTV Live

Mădălin Ipatie, manageri SAJ Prahova: Serviciul de Ambulanță ar fi singurul autorizat pentru a efectua un test COVID la domiciliu

madalin_ipatie
Dumitrescu Vlad

Serviciului de Ambulanță Prahova va separa urgențele majore de patologia COVID. În urma discuțiilor cu reprezentanții DSP Prahova și cu cei Colegiului Medicilor Prahova s-a luat decizia de a se constitui un echipaj SAJ special care să meargă la pacienții care au simptome asemănătoare bolii COVID pentru a-i testa. Pentru a face față numărului mare de solicitări, Serviciului de Ambulanță Prahova a apelat la serviciile oferite de voluntari.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Prahova va funcționa doar pentru a testa pacienții care prezintă simptome asemănătoare bolii COVID. Potrivit managerului SAJ Prahova, Mădălin Ipatie, în urma unei analize făcută împreună cu reprezentanții DSP Prahova și cu cei Colegiului Medicilor Prahova, s-a luat această decizie pentru ca persoanele care prezintă semne ușoare ale bolii să poată fi tratați de medicii de familie.

”Am stat și am analizat situația. Serviciul de Ambulanță ar fi singurul autorizat pentru a efectua un test COVID la domiciliu, iar în cazul în care testul este pozitiv să poată fi luat în evidență. Astfel, medicii de familie vor putea să-i trateze pe cei care sunt infectați cu coronavirus, având o confirmare oficială în acest sens” a precizat Mădălin Ipatie, managerul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Pentru a face față numărului mare de solicitări, conducerea Serviciului de Ambulanță Prahova a cerut sprijinul voluntarilor.
”Pentru a suplini lipsa de personal, am activat programul de voluntariat pe care l-am aveam. M-am întâlnit cu voluntarii, am verificat care au trecut prin boală și care sunt vaccinați și am încheiat un angajament pe proprie-răspundere că vor ajuta în procesul de testare COVID. Dacă vor întâlni un caz grav, imediat vor solicita sprijinul echipelor de urgență”, a mai spus Mădălin Ipatie, managerul Serviciul de Ambulanță Prahova

Prahovenii sunt rugați să apeleze la serviciile SAJ Prahova pentru a fi testați doar în cazul în care prezintă simptome asemănătoare bolii COVID.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor