logo
RNTV Live

Luni începe sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Când sunt afişate rezultatele finale

Sesiunea specială pentru olimpici este organizată de ISJ Prahova
Mihai Constantinescu

Începe sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat

Luni începe sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Când sunt afişate rezultatele finale.

Absoleveţii de liceu au o nouă şansă să promoveze examenul de bacalureat. Luni începe sesiunea de toamnă.

Acesta începe cu probele scrise, programate după următorul calendar20 august – Limba şi literatura română/E)a, 21 august – Limba şi literatura maternă/E)b,  22 august – proba obligatorie a profilului/E)c și 23 august: proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Potrivit Ministerului Educaţiei, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se desfășoară în zilele de 24 și 27 august. Este urmată de evaluarea competențelor în limba maternă în 28 august. Evaluarea competenţelor digitale are loc în intervalul 29 – 30 august. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 30 și 31 august.

Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie (până la ora 12:00).

 În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Obligaţiile candidaţiilor

Candadaţii pot intra în centrele de examen intervalul 7:30 – 8:30. Este obligatoriu să aibă actul de identitate valid, cu fotografie.

 Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio, se menţionează pe site-ul Ministerului Educaţiei.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor