logo
RNTV Live

Studenţii fac din Ploieşti cel mai activ oraş. Bătrânii şi copiii,în vizor

persoane evacuate UPG
Mihai Constantinescu

Studenţii fac din Ploieşti cel mai activ oraş la capitolul voluntariat. Activităţile în care Asociația Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești s-a implicat sunt extrem de numeroase. Doar în perioada noiembrie 2020- ianuarie 2021 aceştia s-au implicat într-o serie de activități sociale caritabile. Acestea au avut drept scop întrajutorarea copiilor cu dizabilități din cadrul Asociației pentru copiii cu dizabilități „Terapii miraculoase – speranțe pentru viitor” și a vârstnicilor aflați în grija Complexului de Servicii Comunitare Puchenii Mari. O altă activitate de-a lor a avut drept scop sensibilizarea studenților față de problematica socio-umană a comunității rome din Prahova și stimularea sentimentelor de responsabilitate și solidaritate ale voluntarilor.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cenariul-verde/

Activităţi de suflet


Campania „Donează sânge, salvează o viață” realizată în sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină din Ploiești, alături de seria de donații de jucării, au fost printre cele mai importante acțiuni caritabile, Astfel, asociația s-a implicat în acest sens pe parcursul festivalului național „Studențiada”. Evenimentul marca Uniunii Naționale a Studenților din România a plasat Ploieştiul pe primul loc în topul celor mai active orașe.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/centru-de-ingrijire-persoane…/

Obiective


“Prin astfel de activități benevole, dorim să păstrăm contactul cu categoriile sociale vulnerabile, din județul Prahova, și să realizăm o educare a spiritului civic printre voluntarii asociației noastre.”, au spus reprezentanţii Asociaţiei

Scopul Asociaţiei Ligii Studenţilor


Asociaţia Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești este o organizaţie non-guvernamentală, reprezentând studenţii facultăților din cadrul Universității „Petrol-Gaze” din Ploiești. Scopul asociaţiei este acela de a sprijini studenţii, proiectele contribuind la formarea şi dezvoltarea acestora, atât din punct de vedere personal, cât și în ceea ce privește domeniul profesional. Sunt folosite metode interactive ce complează educaţia oferită de facultate, încurajând tinerii să-şi urmeze visurile. Liga Studenților adună la un loc studenţii, apărând interesele acestora, facilitând, în acelaşi timp, şi ridicarea prestigiului studentului prahovean.  Studenţii din Universitatea „Petrol-Gaze” din Ploieşti reprezintă una dintre cele mai importante resurse pentru comunitatea prahoveană.

“Dorim să participăm la schimbare, să promovăm în rândul tinerilor Universitatea care ne găzduieşte şi ne pregăteşte atent, pentru o piaţă în continuă schimbare. Ştim din experienţă că dialogul permanent şi munca în echipă conduc la rezultate pe termen mediu şi lung. Ne dorim o îmbunătăţire a vieţii studenţeşti în toate problemele care vizează direct sau indirect comunitatea prahoveană”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor