Lucian Blaga, omagiat la Băicoi/ FOTO

Lucian Blaga, omagiat la Băicoi. Elevii si cadrele didactice de la Școala gimnazialp Liliești l-au omagiat astăzi pe Lucian Blaga. S-au împlinit 127 ani de la nașterea poetului Lucian. La manifestare au luat parte elevii clasei a VII-a A de la Școala Gimnazială Liliesti , coordonati de prof. Cazan Elvira.

Lucian Blaga s.-a născut la Lancrăm, lângă Sebeș. Localitatea natală se afla atunci în comitatul Sibiu. Lucian Blaga a fost al nouălea copil al unei familii de preoți, fiul preotului ortodox Isidor Blaga și al Anei.

cel mai verde complex reziential

A debutat în ziarele arădene Tribuna, cu poezia Pe țărm (1910), și în ziarul Românul (sub semnătura Ion Albu), cu studiul Reflecții asupra intuiției lui Bergson (1914). Prima sa dramă, Zamolxe, îi apare în ziarul Voința (1920), iar în volum în 1921, la Cluj, la Editura Institutului de Arte Grafice „Ardealul”. Academia Română îi decernează Premiul Adamachi pentru debut (1921). Universitatea din Cluj îi premiază piesa Zamolxe (1922). I se tipăresc primele traduceri de poezie în limba germană în revista cernauțeană Die Brucke (1922) (Podul). În 1924-1925, locuiește în Lugoj. A fost redactor la ziarele Voința și Patria, membru in comitetul de direcție al revistei Cultura, colaborator permanent la publicațiile GândireaAdevărul literar și artistic și Cuvântul, potrivit wikipedia.ro

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here