logo
RNTV Live

LIVIA BOTICĂ, sportiva care aduce faimă Ploieştiului

livia botica
Mihai Constantinescu

LIVIA BOTICĂ este sportiva care a adus faimă Ploieştiului. Această tânără a devenit campioană europeană la box, categoria +80 kg!

Legitimată la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, Livia Maria Botică a devenit, în luna decembrie a acestui an, campioană europeană de junioare la categoria „+80 kg”. A confirmat astfel performanţele din ultimii doi ani, în care a fost campioană naţională (2019 şi 2020) şi câştigătoare a Cupei României (2020). Antrenată de Adrian Pârlogea și de Titi Tudor, sportiva s-a impus în finala de la Sofia în faţa polonezei Weronika Bochen. Un meci perfect, cu abordare perfectă, fapt ce i-a determinat pe arbitri să-i acorde victoria. Scorul final a fost de 5-0.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/infectari/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/scolile-se-deschid-etapizat-in…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/eficacitatea-vaccinurilor…/

„A făcut un meci excelent, din toate punctele de vedere! Mi-a promis că va da totul în ring pentru a devein campioană europeană, iar astăzi s-a ţinut de cuvânt. Sunt atât de fericit, că nici nu ştiu pe unde merg”, a spus, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul-coordonator al secţiei de box a CSM Ploieşti, Titi Tudor.

Singura reprezentantă a României care a ajuns în finale

În semifinale, Livia Botică trecuse de reprezentanta Ucrainei, Polina Chernenko, prin RSC (Referee Stop Contest). Ea a fost singura reprezentantă a României care a ajuns în finale, reuşind să meargă până la capăt şi să asculte imnul naţional de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

“Ploieştenii cu care ne mândrim” este ideea edilului municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, prin care doreşte să scoată la lumină acei oameni care fac lucruri frumoase. Ploieştenii cu care ne mândrim este o rubrică pe pagina oficială de internet a instituţiei primăriei unde vor fi promovaţi cetăţenii de care ar trebui să fim mândri.

Vezi şi https://republikanews.ro/dana-lica-antrenorul-de-genii/?

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/nu-transformati-sarbatorile-de…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cadouri-de-craciun/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor