logo
RNTV Live

Liceul Constantin Cantacuzino Băicoi a devenit ținta unor atacuri în mediul online

proiect baicoi 2
rnews

Liceul Constantin Cantacuzino Băicoi a devenit ținta unor atacuri în mediul online

Liceul Tehnologic Constantin Cantacuzino din Băicoi a devenit, recent, ținta unor atacuri în mediul online. 

Directorul liceului, Isabela Elena Ciurea, a explicat, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției, poziția școlii pe care o conduce.

“În urmă publicării unor poze cu gunoaiele lăsate în urmă de câțiva elevi, o dovadă a lipsei de respect față de munca altor colegi ai lor care timp de două zile au săpat și au plantat flori pentru a realiza un ceas floral în curtea școlii , am avut neplăcută surpriză să fiu anunțată că pe un cont obscur cu numele “Gazeta de Băicoi” sunt atacată și defăimata în cel mai incalificabil mod cu putință.

O poză cu niște gunoaie aruncate în curtea școlii nu strică imaginea acesteia.

Ea are rolul unei mustrări părintești, în scopul îndreptării greșelilor și nerepetarii acestora.

Imaginea școlii poate fi stricată de ceea ce văd locuitorii orașului nostru care trec pe strada principala, de mizeria pe care o văd părințîi copiilor de la ciclul primar la intrarea elevilor dimineață sau la prânz când ii însoțesc la școală.

Cu elevii care stau la poarta de la intrarea elevilor am procedat astfel.

I-am pus să își imagineze că au trecut 10-15 ani, că sunt părinți, că vin cu copiii de mâna la școală și că intră pe la acolo.

Răspunsul a fost că nu le-ar fi plăcut să vadă așa ceva. Am constatat că, punându-i să măture ce au lăsat în urmă, lucrurile s-au mai îmbunătățit.

Însoțesc această postare de imagini care dovedesc grija mea, a colegilor mei profesori și a personalului de îngrijire, pentru păstrarea curățeniei în școala noastră și pe vastul teren care o înconjoară.

Școală aceasta are în jur de 750 de elevi, curățenia se păstrează doar prin eforturi comune.

Așa învățăm ce înseamnă respectul față de cei de lângă noi și față de noi înșine.

Evident, cel mai important lucru este ca școala să modeleze, să formeze la elevi caractere frumoase.

De cele mai multe ori, reușim.

Dar avem și surprize neplăcute, una dintre ele bănuim că este fostul nostru elev care pretinde că este ziarist la “Gazeta de Băicoi”.

Ne cerem scuze public că școala noastră a putut produce așa ceva!

Dar noi, educatorii, știm că la formarea personalității unui om contribuie trei factori : EREDITATEA, MEDIUL ȘI EDUCAȚIA.

În ceea ce privește acuzațiile legate de introducerea în oferta de școlarizare a unor clase de învățământ postliceal sanitar (fără taxa) într-un oraș care are spital, adresându-mă elevelor noastre care, după absolvirea liceului, făceau naveta la Ploiești și Câmpina și plăteau importante taxe de școlarizare că să devină asistente medicale, le mulțumesc pentru articolul de popularizare.

În acest fel, lumea a aflat cine este persoana care a dezvoltat această școală și a venit în sprijinul comunității locale!

Despre ceea ce oferă frumos și bun această școală, despre oferta nostra de școlarizare care include toate ciclurile de învățământ, despre introducerea studiului intensiv al limbii engleze la clasa a V-a și la clasa a IX-a cu profil economic, veți afla mai multe începând de săptămâna viitoare.

În perioada 14-21 Mai, Liceul “ Constantin Cantacuzino” Băicoi, prin profesorii săi și elevii care simt cu adevărat că aparțîn unei organizații care face totul pentru a le oferi un învățământ de calitate, organizează ample acțiuni educative în cadrul ” Zilelor Școlii- 2018″
.
Director, Prof. Ciurea Isabela Elena

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor