logo
RNTV Live

Legumicultorii din Prahova pot primi câte 4.000 euro. Ce trebuie să facă?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Legumicultorii din Prahova pot primi câte 4.000 euro. Ce trebuie să facă?

Cei care vor să primească sprijin financiar pentru cultivarea roșiilor, ardeilor sau castraveților în spații protejate, trebuie să se grăbească. Mai este doar o săptămână până la încheierea perioadei de depunere a cererilor de finanțare. Valoarea sprijinului total este de 4.000 euro/per beneficiar. Banii sunt pentru producțiile de tomate valorificate în perioada 1 martie și 10 iunie pentru ciclul I și 15 octombrie – 9 decembrie pentru pentru ciclul II.

Legumicultorii din Prahova pot primi câte 4.000 euro. Termen limită

Ministerul agriculturii acordă și în acest an sprijin financiar legumicultorilor care cultivă în solarii. Programul este împărțit în două cicluri de producție. Este derulat prin Direcțiile Agricole.  Cererile se vor depune până cel târziu la data de 1 martie 2022, inclusiv pentru ciclul I de producție, respectiv în perioada 25 iulie – 31 august 2022 pentru al doilea ciclu de producție. Tomatele pot fi cultivate în ambele cicluri.

În ciclul II, de toamnă, sunt subvenționate și culturile de ardei gras, ardei kapia, castraveți, fasole păstăi, salată spanac și ceapă verde valoarea sprijinului fiind  de 1.000 euro/per beneficiar. Pentru culturile de toamnă din solarii, suma se plătește pentru legumele valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie minimul necesar pentru 1.000  de mp fiind de 4000 de kilograme de castraveți, 10.000 de plante de salată, sau 2000 de kilograme de ardei gras.

În cadrul programului de susținere a producției de tomate în spații protejate, derulat în anul 2020, au beneficiat 787 de legumicultori. În anul 2021 au beneficiat 621 de legumicultori-. Cei mai mulți au fost din Balta Doamnei, Olari, Gherghița, Puchenii Mari, Râfov, Tomșani.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/dgaspc-prahova-face-angajari-2/

Pentru mai multe ştiri. vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor