logo
RNTV Live

“Legea cauciucurilor de iarnă”. Când se trece la cauciucurile de iarnă. Data nu este 1 noiembrie

“Legea cauciucurilor de iarnă”. Când se trece la cauciucurile de iarnă. Data nu este 1 noiembrie
Mihai Constantinescu

1 noiembrie nu este dată obligatorie pentru echiparea maşinii cu cauciucuri de iarnă

Conform”Legii cauciucurilor de iarnă”, 1 noiembrie nu este dată fixă când fiecare şofer ar trebuei să alerge la un service auto pentru a-şi echipa maşina cu anvelope de iarnă. Şoferii au obligaţia de a le monta numai când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Dacă luam în calcul cum este în acest moment vremea în zona de munte, probabil mulţi şoferi se vor gândi că este timpul ca maşina personală să circule cu cauciucurile de iarnă.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/este-urgie-pe-dn1-traficul-este-blocat-intre-sinaia-si-predeal-din-cauza-zapezii-vezi-care-este-situatia-acest-moment/

Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în majoritatea statelor europene. Aceste cauciucuri sunt construite special pentru a face faţă şofatului în condiţiile dificile caracteristice iernii precum zăpadă, gheaţă, polei. Experţii în domeniu sunt cu toţii de părere că se comportă mult mai bine decât cauciucurile de vară, atunci când temperatura aerului scade sub valoare de  +7 grade Celsius. Marele avantaj al cauciucurilor de iarnă constă în îmbunătăţirea considerabilă a manevrabilităţii automobilului. Dar la fel de bine se simte ajută şi la frănarea în timp util, notează gândulinfo.ro.

Conform “Legii cauciucurilor de iarnă” șoferii care nu îşi echipează maşina cu caucuircuri de iarnă şi sunt prinşi la volan pe carosabil cu zăpadă şi polei,  riscă să rămână fără certificat de înmatriculare și primesc amenzi între 1.305 lei 2.009 lei.

Şoferii care circulă pe drum acoperit cu zăpadă şi gheaţă le este recomandat şi să aibă în portbagaj o lopățică, o lădiță de nisip, lanțuri pentru roți, spatulă pentru ras parbrizul și o șufă/lanț pentru tractare.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor