Lege pentru modificarea pazei obiectivelor diplomatice

klaus-iohannis-a-reactionat-dur-in-urma-grevei-profesorilor-mesajul-aspru-indreptat-direct-cum-indrazneste_size6
Dumitrache Catalina

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea care aprobă Ordonanța Guvernului nr. 34/2022, modificând și completând Legea nr. 333/2003 referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Această lege aduce modificări legislației pentru a reglementa mecanisme aplicabile în cazul pazei obiectivelor diplomatice, precum sedii ale misiunilor diplomatice, agențiilor și reprezentanțelor economice străine, sedii ale unor organizații internaționale și organismelor internaționale care desfășoară activități în țară.

Instituirea acestor mecanisme vine ca răspuns la necesitatea de a asigura securitatea și protecția corespunzătoare pentru obiectivele diplomatice și organizațiile internaționale active pe teritoriul României. Modificările propuse vor contribui la consolidarea și eficientizarea sistemului de pază și securitate în aceste contexte specifice.

Inițiativa legislativă a fost adoptată de Senat pe 5 octombrie 2022 și a primit votul decisiv al Camerei Deputaților pe 31 octombrie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor