logo
RNTV Live

Comoara spirituală pe care o deţine un lăcaş sfânt din Bărcăneşti

icoana facatoare de minuni
Mihai Constantinescu

Icoana Maicii Domnului „Siriaca”, de la Mănăstirea este comoara spirituală pe care o deţine lăcaşul sfânt din comuna Bărcăneşt: Mănăstirea Ghighiui.

Icoana nu conteneşte nici astăzi să facă minuni. Este zugrăvită pe lemn de santal, datând din secolul al XVI-lea. Ea a fost dăruită mănăstirii de episcopul Vasile Samaha de Sergiopolis din Siria, la 25 februarie 1958.

Se spune că Episcopul Samaha al Antiohiei a avut un vis prin care Maica Domnului îi spunea unde să fie mutată Icoana, precizând numele mănăstirii Ghighiu. În anul 1958, Icoana a fost adusă cu fast, la mănăstirea Ghighiu, în prezența patriarhului Justinian Marina. În momentul sosirii alaiului la Ghighiu, episcopul sirian a izbucnit în lacrimi în fața tuturor, simțind că pentru păcatele conaționalilor săi Maica Domnului a poruncit schimbarea locului Icoanei, potrivit rador.ro.

Datând din secolul al XVI-lea, icoana Maicii Domnului Siriaca fusese păstrată anterior, un timp îndelungat, într-un sat din Liban, unde împodobea biserica având hramul Sfântul Gheorghe.

Interesent este că Icoana se arată uneori foarte întunecată la față, alteori pare foarte luminoasă, însă ea este considerată totuşi tristă, în privința expresiei Preacuratei Fecioare, uneori Maica plânge, iar alteori nu se lasă ridicată și mutată, și nici fotografiată.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/declaratia-pe-propria…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/scenariul-3/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor