logo
RNTV Live

Laborator Automate si microprogramare, inaugurat la UPG Ploiesti

WhatsApp Image 2023-02-09 at 11.05.28
Erika Stoica

Laborator Automate si microprogramare, inaugurat la UPG Ploiesti

Ieri, a avut loc la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești inaugurarea laboratorului Automate și microprogramare din cadrul Departamentului Automatică, Calculatoare și Electronică (D-ACE) din Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică. Acest laborator a fost renovat și dotat cu echipamente de calcul și cu standuri pentru lucrările practice prin intermediul sponsorizării primite de la compania CONTEC, un partener tradițional al D-ACE.

CONTEC este o companie internațională de inginerie specializată în îmbunătățirea și automatizarea proceselor și mașinilor industriale. Echipa de specialiști a companiei asigură activitatea de integrator de sistem într-o gamă largă de sectoare, inclusiv sectorul alimentar și (petro)chimic, terminalele petroliere și bunurile de larg consum.

În cadrul laboratorului de Automate și microprogramare se vor desfășura activități didactice și de cercetare specifice domeniului automatizărilor industriale cu automate programabile – PLC (Programmable Logical Controllers), astfel beneficiind anual de noile dotări un număr de peste 100 de studenți de la specializările Automatică și informatică aplicată, Calculatoare, Electromecanică și masterat Automatizări Avansate.

 La inaugurarea laboratorului au participat reprezentanții birourilor din Belgia și din România ale companiei CONTEC – dl. Patrick de Pryck, CEO, doamna Tine Van Dyck, HR Lead, doamna Roxana Apostol, Office manager – CONTEC Romania, domnul Andrei Rădulescu, Electrical Engineering Functional Unit Manager, care au subliniat importanța colaborării între companie și universitate. Domnul Rector al Universității Petrol-Gaze din Ploiești, conf. Alin Diniță, a apreciat rezultatele cooperării dintre cadrele didactice din D-ACE și compania CONTEC. Din partea D-ACE au participat domnul conf. Emil Pricop, director al departamentului, doamna conf. Gabriela Bucur, prodecan al F-IME, coordonatorii specializărilor Automatică și informatică aplicată, Calculatoare, Electromecanică și masterat Automatizări Avansate, domnul conf. Adrian Moise, inițiatorul colaborării cu CONTEC și domnul șef lucr. Iulian Teodor Vlad, responsabilul laboratorului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor