logo
RNTV Live

La Şcoala Gimnazială Internaţională Spectrum Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a a început

Scoala Gimnaziala Internationala Spectrum Ploiesti  in exterior
Daniel

O școală cu tradiție

Tradiţia şcolii (putem să o numim aşa, deoarece există deja la nivelul școlii de patru ani şi de încă 20 de ani la celelalte şcoli din cadrul Lumina Instituţii de Învăţământ) este ca, începând cu luna noiembrie şi continuând în următoarele luni, elevii de clasa a VIII-a să participe la Simulări ale Evaluării Naţionale, la limba şi literatura română şi la matematică.

Acestea se organizează la finalul săptămânii, după un program stabilit şi anunţat elevilor şi părinţilor la începutul anului şcolar. Subiectele sunt făcute de profesorii şcolii şi respectă modelul Ministerului Educaţiei Naţionale şi programa şcolară parcursă până în acel moment.

Lucrările evaluate sunt discutate cu elevii, iar graficele care arată evoluţia lor ne fac să credem că sunt de un real folos, ajutându-i pe aceştia să-şi parcurgă materia temeinic, să-şi cunoască minusurile, să-şi organizeze studiul independent şi foarte important, să se evalueze corect.

După fiecare simulare şi analizarea greşelilor se stabileşte un program remedial de studiu independent, individualizat pentru fiecare elev, astfel încât până la sfârşitul anului, progresul este evident.

Această modalitate, dar şi faptul că elevii au asigurată săptămânal o oră suplimentară de pregătire a Evaluării Naţionale contribuie la creşterea încrederii în forţele proprii şi reprezintă una din cheile succesului elevilor școlii.

Astfel rezultatele absolvenţilor devin previzibile, iar surprizele nu pot fi decât plăcute.

Sunt ilustrate aceste lucruri în graficele pe ultimii doi ani.

În urma acestui mod de organizare a pregătirii elevilor, Şcoala Spectrum s-a clasat în ultimii doi ani printre primele trei şcoli din oraş.

Mai multe detalii:

Scoala Gimnaziala Internationala Spectrum Ploiesti
Str. Infratirii Nr. 4, Ploiesti
Tel/Fax: 0244 554404 / 0 244 582520
           info@ploiesti.spectrum.ro
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor