logo
RNTV Live

“Împreună Dezvoltăm Spiritul Civic”. Un proiect de viitor al Asociației VIITORUL TINERILOR

245259193_1174113669747701_5683008483005958345_n
rnews

In perioada lunilor Octombrie și Noiembrie, Asociația VIITORUL TINERILOR implementeză proiectul: “Împreună Dezvoltăm Spiritul Civic”. 

Acesta este finanțat de către Consiliul Județean Prahova, iar parteneri sunt: Liceul Tehnologic 1 Mai Ploiești, Colegiul Spiru Haret, Asociația Armonie Între Generații, Fundația Județeană Pentru Tineret Prahova Și Direcția Județeană Pentru Sport Și Tineret Prahova.

Valoarea proiectului se ridică la suma de 15.235 lei  din care finanțatorul asigură suma de 13900 lei, iar AVT va asigura cofinanțarea în valoare de 1425 lei. 

Proiectul urmărește să experimenteze, impreuna cu 30 de elevi, activități mici de voluntariat, de la reparații, plantare sau ecologizare, și până la campanii umanitare, depinzănd foarte mult de ce vor identifica aceștia dar si de ceea ce pot face. 

In acest proiect, prin intermediul mass-media, vom clarifica concepte precum: ce este și ce semnifică participarea publică, dezvoltarea comunitară, voluntariatul, o cauză socială și spiritul civic.

În cadrul proiectului vom  marca Ziua Internaționala a Coordonatorilor de Voluntari in data de 5 Noiembrie, zi decretată de ONU. Cu ocazia acestei zile, ne dorim să întâlnim nu doar voluntarii, ci și viitorii coordonatori de voluntari, deoarece știm că in sectorul ONG mereu există mișcări de resurse umane. Toate acestea în concordanța cu noua lege a  voluntariatului .

Facem precizarea că AVT a pregătit prin cursuri și proiecte specifice un număr de 130 de coordonatori de voluntari la nivelul județului Prahova. 

AVT a dotat și a acordat mentorat unui numar de 10 departamente de voluntari din 10 organizații din Județul Prahova și are expertiza necesară de a face asemenea proiecte.

Din păcate asistam la un fenomen unde tinerii declară că vor să facă voluntariat dar aceștia nu sunt  voluntari în ONG-uri, grupuri civice etc. Voluntariatul este o resursă ce poate dezvolta comunități si ne referim la cel organizat și recunoscut de către autoritați și sectorul ONG-urilor, iar asta inseamnă că mai avem încă mult de lucru în această direcție prin crearea de centre de tineret și voluntariat susținute financiar  de către comunitate și autoritățile publice.

Pentru relații suplimentare nu ezitati sa contactati Asociatia Viitorul Tinerilor la nr de  T:0720290757 sau prin  E-mail: viitorultinerilor@yahoo.com.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor