logo
RNTV Live

La loc comanda! Termenul pentru extrădarea lui Ghiţă, prelungit

La loc comanda! Termenul pentru extrădarea lui Ghiţă, prelungit
Mihai Constantinescu

La loc comanda! Termenul pentru extrădarea lui Ghiţă, prelungit cu 40 de zile. Decizia aparţine judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie din Serbia, la cererea României.

Milica Vuckovic, purtătorul de cuvânt al Ministerul Justiției din Serbia, a declarat pentru HotNews.ro că până la acel moment autorităţile române nu ceruseră prelungirea termenului initial de 18 zile: “problema este că Ministerul Justiției din Serbia nu a primit cererea de extrădare de la autoritățile române. Pe de altă parte, Ministerul Justiției nu are informații dacă Sebastian Ghiță este cercetat pentru infracțiuni în Serbia, pentru că nu este în competenţa Ministerului. Este în competenta Ministerului de Interne. Cred că termenul de solicitare a extrădării este de 18 zile cu prelungire de 40. Prelungirea se poate face la solicitarea autorităților române. Cred ca se numără zilele lucrătoare. Până acum autoritățile române nu au cerut nici prelungirea termenului”.

Recent, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că a primit toate actele necesare pentru extrădare. Dosarul are peste 500 de pagini și trebuie tradus în limba sârbă.

Reamintim că Sebastian Ghiţă a fost prins de poliție la Belgrad, pe 14 aprilie.

sursa http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21734261-serbia-prelungit-termenul-care-romania-poate-cere-extradarea-lui-sebastian-ghita.htm?nomobile=

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor