Klaus Iohannis: Şcoala începe pe 14 septembrie. Trei scenarii

app

Trei scenarii pentru noul an şcolar

S-a decis! Noul an şcolar începe în data de 14 septembrie, iar elevii vor învăţa în instituţiile de învăţământ. Decizia va fi luată la nivel local, în funcţie de trei scenarii, a anunţat miercuri Preşedintele Klaus Iohannis.

Trei scenarii pentru începerea şcolii:
 

Criteriul de care se ţine cont în stabilirea acestor scenarii este numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori. Astfel:


1. Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoana detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;

2. Scenariul galben – între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;


 3. Scenariul rosu se aplica unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest scenariu, scoala se inchide de tot.


 “Decizia dacă elevii merg la şcoala sau învaţă online se ia pentru fiecare şcoală în parte la nivel de judet, sigur, la propunerea şcolii şi a Inspectoratului şcolar”, a mai precizat Preşedintele.

Vezi şi https://republikanews.ro/comitetul-judetean-pentru-situatii-de-urgenta-prahova-a-decis-soarta-locuitorilor-din-gornet/?fbclid=IwAR38wrClmJWrsdnFiBow_6Q-H7dAin2RJ2laN1n3487gxBhg8P_V7MpQxf8

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here